Site Overlay

De 4e Landelijke conferentie vso-pro-(v)mbo

De 4e Landelijke conferentie vso-pro-(v)mbo

Wanneer

20 september 2023    
8:30 am - 5:30 pm

Waar


Op 20 september 2023 organiseren wij in het Hart van Holland in Nijkerk de 4e Landelijke conferentie vso-pro-(v)mbo: Meten is weten?

Meten is vergelijken. En vergelijken is heel lastig als het gaat om de diverse groep leerlingen en studenten in het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en de entreeopleidingen in het mbo. Maar is het meten van de prestaties en kwaliteit van je onderwijs überhaupt wel nodig? Wat levert dat op? Over dat thema gaat deze 4e landelijke conferentie voor pro, vso en (v)mbo-scholen.

In het plenaire deel van het programma wordt ingegaan op het meten en weten in het onderwijs voor deze groep leerlingen en studenten. Welke dilemma’s kom je daarin tegen, wat is je rol en positie als leerkracht en docent, wat vraagt de maatschappij op dit vlak van de school, wat kún je er überhaupt mee?

In de deelsessies is er aandacht voor het ‘hoe’ van zinnig meten en weten. Er zijn deelsessies over het klimaat van de school, over het in beeld brengen van competenties en vaardigheden van leerlingen en studenten, over wat je in en rond de school met gegevens kunt.

Link naar de conferentiewebsite: https://www.lyyti.fi/p/4e_Landelijke_conferentie_vso__pro__vmbo_5696