Site Overlay

Five Talks Motion

Five Talks Motion

Wanneer

1 juni 2023    
10:00 am - 5:00 pm

Waar


Na het succes in 2022 komt Five Talks terug met een tweede editie en een geheel nieuw thema: motion in graphics. Op 1 juni 2023 worden designers en vakfanaten bij elkaar gebracht. In het Posttheater Arnhem komen experts uit de design-industrie vertellen en laten zien hoe zij leven geven aan websites, graphics en typografie.


Programma
Tijdens het event word er samen met vijf sprekers dieper in het thema motion gedoken. Joost Mommers van CLEVER°FRANKE gaat vertellen over hoe motion bijdraagt aan het begrijpen van data. Vera van de Seyp en Dennis Hoelscher laten vanuit verschillende perspectieven zien hoe motion en type samen komen. Sacha van den Haak en Frank Smolenaers vertegenwoordigen het designbureau LAVA en als kers op de taart representeert Martijn van Dam design-studio Momkai met een talk over hoe je met memorabel design mensen in beweging kunt brengen.

Tussen de talks door kunnen bezoekers genieten van een heerlijke lunch en hun kennis testen tijdens een quiz, maar nog belangrijker: designers kunnen elkaar deze dag ontmoeten en samen inspiratie opdoen.

Waarom Five Talks?
Na een tijd van fysieke afstand zocht het team van Eight Media naar een design-event om weer met creatievelingen in contact te komen. Geen zakelijke conferentie maar een plek om elkaar te inspireren en andere ontwerpers te ontmoeten. In het oosten van het land bleek een soortgelijk evenement te missen, dus besloot het team van Eight het ‘dan maar zelf te doen’.

In 2022 vond de eerste editie van Five Talks plaats. Dit werd een inspirerende dag in het Arnhemse Posttheater met een lunch in de zon en vijf talks over typografie. Toen het eind van de dag naderde werden de goodie-bags uitgedeeld en sprong er één vraag boven alle commotie uit: “Volgend jaar weer?” Er zat er maar één ding op: het zelfgebakken design-event terug laten keren!

Het event
Five Talks Motion vind plaats in het authentieke Posttheater in Arnhem op 1 juni 2023. Kaarten en informatie zijn te verkrijgen via de website van het evenement: www.fivetalks.com.