Site Overlay

Jaarcongres Ondermijning in het sociaal domein

Jaarcongres Ondermijning in het sociaal domein

Wanneer

11 oktober 2022    
9:30 am - 4:15 pm

Waar


Ondermijnende criminaliteit in de wijk: hoe pak je dat aan?

Sociaal werkers zien heel veel. Ze weten hoe criminelen aan terrein winnen in hun wijk. Ze komen achter de voordeur bij de slachtoffers van de georganiseerde misdaad. Slachtoffers die niet om hulp vragen, maar vaak wel helemaal klem zitten en geen andere uitweg zien. De aanpak van ondermijnde criminaliteit is bij uitstek een rol van het sociaal domein. Het gaat over:

  • Aanpakken én preventie
  • Voorkomen in plaats van genezen
  • Samenwerking in de wijk
  • Korte lijntjes en lastige dilemma’s

Georganiseerde criminaliteit in de wijk is een groot maatschappelijke probleem. Jonge jongens die op school worden geronseld om pakketjes weg te brengen, een alleenstaande moeder die de energierekening niet kan betalen en besluit haar zolder vol te zetten met wiet. Allemaal slachtoffers van de georganiseerde misdaad. Hoe pak jij deze ondermijnende criminaliteit aan?

Hulpverleners in de frontlinie

De aanpak van ondermijnende criminaliteit vraagt om sterke hulpverleners in de frontlinie. Om professionals die niet wegkijken, die de ruimte krijgen, die doorvragen en die taal van de straat begrijpen. De hoogste tijd om lastige vragen en complexe dilemma’s met elkaar onder de loep te nemen!

Kom naar het Jaarcongres Ondermijning in het sociaal domein op 23 juni waar experts uit het werkveld veel praktische voorbeelden geven over samenwerking tussen zorg en veiligheid, over weerbaarheid en perspectief bieden.

Schrijf je vandaag in voor het congres >>