Site Overlay

Jaarcongres Verslaving in het sociaal domein

Jaarcongres Verslaving in het sociaal domein

Wanneer

8 februari 2024    
9:30 am - 4:30 pm

Waar

Hotel Veenendaal Veenendaal

Hoe begeleid en behandel je mensen met triple diagnose problematiek, krijg praktische tips

Naast genetische factoren speelt ook de omgeving een belangrijke rol bij verslaving. Combinaties van verschillende verslavingen bij één persoon komen vaak voor, net als het gelijktijdig voorkomen met een psychische stoornis. Maar wat als de problemen nog complexer zijn? Wat als er sprake is van oftewel het samengaan van psychische stoornissen, verslaving en een licht verstandelijke beperking? De zorg voor patiënten met triple diagnose problematiek vraagt dus veel van hulpverleners. Het Zorg+Welzijn Jaarcongres Verslaving in het sociaal domein op 8 februari 2024 biedt een platform om deze vraagstukken te verkennen en te discussiëren over optimale (verslavings)zorg.

Actief aan de slag met concrete uitdagingen en praktijkvoorbeelden

  • Laatste ontwikkelingen in middelengebruik en verslaving
  • Begeleiding en behandeling voor mensen met triple diagnose problematiek
  • Ben je ooit niet meer verslaafd? De ervaringsdeskundige aan het woord
  • Motivatie vanuit het oogpunt van motiverende gespreksvoering
  • Ondersteuning van mensen met een LVB bij stoppen met roken

Kom samen met je collega’s en haal nóg meer uit het congres!

Samen reizen zorgt voor plezier, en het delen en bespreken van nieuwe inzichten versterkt niet alleen de band, maar maakt ook de vertaling naar de werkvloer soepeler. Door samen te reflecteren, blijft de opgedane kennis beter hangen, en bovendien beleef je samen een onvergetelijke dag! Schrijf je vandaag nog in met € 50,- collegakorting voor het Jaarcongres Verslaving in het sociaal domein.

Meer informatie en inschrijven ➡️  www.zorgwelzijn.nl/congressen/jaarcongres-verslaving-in-het-sociaal-domein-februari-2024/