Site Overlay

Kinderen met bijzondere breinen 2022

Kinderen met bijzondere breinen 2022

Wanneer

17 mei 2022 - 31 juli 2022    
12:00 am

Waar


Elk kind is anders. En ook elk kinderbrein is anders. Sommige kinderen raken snel overprikkeld, anderen hebben juist veel prikkels nodig. Sommige kinderen zijn snel boos, anderen kunnen hun gedrag goed reguleren. Sommige kinderen piekeren veel en zijn geregeld somber, anderen zijn impulsief en doen dingen zonder na te denken. Sommige kinderen leren makkelijk, andere kinderen hebben moeite met concentreren, plannen en organiseren.

Wat weten we over kinderbreinen? Hoe herken en signaleer je bijzondere breinen? Hoe voorkom je dat kinderen en jongeren met bijzondere breinen in de problemen raken? En wat kun je doen om hen te helpen?

Autisme bij jonge kinderen, impulscontrole en zelfregulatie bij pubers, emotieregulatie, gedragsproblemen, internaliserende problemen en leerproblemen: in de geheel vernieuwde vierde editie van het congres Kinderen met bijzondere breinen vertellen deskundige sprekers wat er op dit moment bekend is over deze thema’s en wat dat betekent. Maar vooral ook hoe we met de verschillen in kinderen en jongeren én hun breinen kunnen omgaan. Thuis en op school.

De presentaties van dit online-congres zijn vanaf 17 mei 2022 beschikbaar. Na aanmelding kunnen deelnemers de presentaties zes weken lang bekijken waar en wanneer ze willen.

Meer informatie: https://11congressen.nl/bijzondere-breinen-2022/