7e landelijke studiedag LVB en Verslaving

Datum: 14-11-2018
7e landelijke studiedag LVB en Verslaving

De hele dag worden we blootgesteld aan allerlei verleidingen. Het grootste deel van de mensen kan deze verleidingen best weerstaan. Een kleiner deel heeft hier echter meer moeite mee en heeft te maken met verslavingsproblematiek. Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking is het weerstaan van verleidingen een stuk lastiger dan voor de meeste mensen. Hierdoor zijn zij extra kwetsbaar als het gaat om verslavingsgevoeligheid. Wanneer er sprake is van verslavingsproblematiek is het voor hen daarbij ook nog lastiger dan gemiddeld om in te zien dat de verleiding niet goed voor hen is en om gemotiveerd te zijn voor behandeling.

Over welke verslavingsproblematiek hebben we het eigenlijk bij mensen met een lichte verstandelijke beperking? Hoe kunnen we hen motiveren voor behandeling en een gedragsverandering teweeg brengen? Wat is effectief voor deze doelgroep? En hoe kunt u als professional mensen met een lichte verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek bijstaan?

Tijdens deze studiedag krijgt u antwoord op deze vragen en vergroot u uw expertise op het gebied van LVB en verslaving.

Accreditatie
Registerplein: 5 punten
Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals : 5 punten
NIP/NVO: 4,5 punten
SKJ: 5 puntenDoelgroep: Begeleiders, (ortho-)pedagogen, sociaal professionals en anderen die geïnteresseerd zijn in mensen met een lichte verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek.

Meer informatie: https://leidscongresbureau.nl/event/lvb-en-verslaving/ ">https://leidscongresbureau.nl/event/lvb-en-verslaving/


Locatie: Aristo Amsterdam, Amsterdam0


Trefwoorden: Amsterdam, begeleider, kwaliteitsregister V&V, Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO), orthopedagoog, sociaal professional, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), verslaving, verslavingsproblematiek, zorgprofessional


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: