Cliëntsensitief Communiceren in de Jeugdsector

Datum: 21-09-2018

Tijdens deze inspirerende studiemiddag leer je je goed afstemmen op je cliënt: wie heb je voor je? Hoe voelt hij/zij zich? In welk stadium van het hulpverleningsproces bevindt hij/zij zich: open voor hulp en toe aan verandering, of overweldigd door alle problemen?

Je leert de invloed van cultuur en levensbeschouwing bespreken en hoe je alledaagse voorwerpen & symbolen kunt inzetten om het contact te verbeteren, knelpunten helder te krijgen en te werken aan verandering.

De sprekers bieden concrete, out-of-the-box, handvatten voor een goede en constructieve communicatie aan de hand van twee praktische en inspirerende methodieken: het Cultureel Venster Jeugdhulpverlening en de methodiek Beschermen zonder Woorden.

Werken met deze methodieken maakt je bewust van je eigen communicatiestijl en de invloed van je eigen levensbeschouwelijke achtergrond op het contact met gezinnen. Het verbetert jullie contact en daardoor kun je eerder en betere stappen zetten in het hulpverlening- of zorgproces.

Accreditatie wordt aangevraagd!Doelgroep: professionals in de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpverlening en jeugdbescherming. Overige geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom.

Meer informatie: https://www.saha-communicatie.nl/progrcbc.html">https://www.saha-communicatie.nl/progrcbc.html


Locatie: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg0


Trefwoorden: communicatie, jeugdbescherming, jeugdgezondheidszorg (JGZ), jeugdhulpverlening, jeugdzorg, Soesterberg


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: