Collegereeks PSychologie van Leiderschap

Datum: 27-05-2021 - 01-07-2021
Collegereeks PSychologie van Leiderschap

Leiderschap en psychologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een element van succesvol leiderschap is het beïnvloeden van mensen om uitvoering te geven aan de missie van de organisatie. Om goed te kunnen aansturen, moeten we eerst begrijpen hoe mensen in elkaar zitten.

Deze collegereeks, met sprekers als prof. dr. Erik Scherder, prof. dr. Rene ten Bos, prof. dr. Mathieu Weggeman, prof.mr.dr. Femke de Vries, prof. dr. Jaap van Muijen, geeft inzicht in de psychologische kant van leiderschap en (on)bewust menselijk gedrag. De kern van deze collegereeks:

De dynamiek tussen leiden en volgen.
Het bewuste en het onbewuste menselijk gedrag.
De spanning tussen het belang van het individu en het belang van de organisatie.

Tijdens deze collegereeks worden inzichten uit de sociale psychologie met betrekking tot groepsprocessen en sociale of groepsidentiteit toegepast op leiderschap en gekoppeld aan leiderschapsvoorbeelden uit de praktijk.

Unieke hooglerarenreeks over menselijk gedrag.
Ervaren gastsprekers uit de wereld van wetenschap, bedrijfsleven en openbaar bestuur geven vanuit hun unieke invalshoek hun zienswijze op goed leiderschap.

Doelstelling
Het verkrijgen van inzicht in de psychologische kant van leiderschap en (on)bewust menselijk gedrag.

Koppel psychologische inzichten aan concrete managementvraagstukken.

Resultaat
Na afloop van de collegereeks heeft u:

Inzicht in een aantal aspecten van de ontwikkelingspsychologie zoals vertrouwen, omgaan met autoriteit en macht en de werking van de hersenen.
Uw persoonlijk handelingsrepertoire als leider vergroot en bent zich bewust van het effect van uw handelen.
Inzicht in groepsdynamiek en teamsamenwerking.

Ten gevolge van de Corona-maatregelen vanuit het kabinet en de 1,5 meter-maatregel is Nyenrode Business Universiteit op dit moment genoodzaakt deze Collegereeks in een hybride vorm aan te bieden.

Een hybride college is een fysieke bijeenkomst waar tegelijkertijd ook publiek online aan deelneemt. De fysiek aanwezigen en de online deelnemers kunnen op hetzelfde moment dezelfde ervaring of inhoud tot zich nemen vanaf verschillende locaties. In dit geval betekent dit dat u deels aanwezig zult zijn op Nyenrode, de andere weken volgt u het college online. Ook als u een college online volgt, is er de mogelijkheid tot vragen stellen.

De colleges starten om 15:30 uur en eindigen omstreeks 19:00 uur, inclusief een pauze van circa 30 minuten (17:00 – 17:30 uur). Op de dagen dat u op Nyenrode Business Universiteit aanwezig bent, krijgt u in de pauze een lichte maaltijd aangeboden.

Deze collegereeks is een samenwerking van Nyenrode Business Universiteit en EW.Doelgroep: post-HBO/post-WO

Meer informatie: https://events.onebusiness.nl/evenement/collegereeks-psychologie-van-leiderschap/


Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen0


Trefwoorden: leiderschap / leadership, psychologie


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: