Communiceren met mensen met een verstandelijke beperking

Datum: 11-12-2019
Communiceren met mensen met een verstandelijke beperking

Iedereen heeft behoefte aan communicatie. Ook mensen met een verstandelijke beperking willen zich uiten, hun wensen en behoeften kenbaar maken en contacten aangaan met andere mensen. Mensen met een verstandelijke beperking hebben echter meer tijd nodig om na te denken en verwerken informatie langzamer. Daarnaast kan de beperking of een spraakprobleem de communicatie belemmeren.

Communiceren met mensen met een verstandelijke beperking is voor u als zorgverlener soms lastig. U wilt de cliënt begrijpen en de interactie goed afstemmen. Weet u hoe u in kunt spelen op het niveau van uw cliënt? Wat u kunt doen om uw cliënt met spraakproblemen te ondersteunen? En welke mogelijkheden er zijn met Ondersteunde Communicatie?

Leer hoe u als zorgverlener de interactie met uw cliënt kunt vergroten!

 Doelgroep: Arts Verstandelijk Gehandicapten Begeleiders Ergotherapeuten Huisartsen Logopedisten Orthopedagogen Psychologen Vaktherapeuten Verpleegkundigen Verpleegkundig specialisten En overige geïnteresseerden.

Meer informatie: https://www.medilex.nl/communicatievb


Locatie: Figi Zeist, Zeist0


Trefwoorden: arts, ergotherapeut, huisarts, logopedist, orthopedagoog, psycholoog, vaktherapeut, verpleegkundige, verstandelijke beperking, Zeist


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie