Congres Armoede en Schulden

Datum: 21-04-2021
Congres Armoede en Schulden

Het duurt nog even voordat we weer fysiek bijeen kunnen komen om nieuwe kennis, inspiratie en energie op te doen bij een Zorg+Welzijn congres. Maar…zo lang hoef je niet te wachten! Het congres Armoede en Schulden gaat online door. En biedt jou dezelfde voordelen als altijd.

Congres Armoede en schulden
Nu is het moment om aandacht te besteden aan schuldpreventie! Het idee dat je armoede en schulden voorkomt, is beter dan de problematiek aanpakken. Maar wat weten we over de effectiviteit van preventie? En noemen we projecten niet vaak preventief? Terwijl ze eigenlijk toch gericht zijn op het aanpakken van al bestaande financiële problemen. Nadja Jungmann gaat in op de vraag wat preventie oplevert en welke kansen er liggen voor verbetering.

5 redenen waarom je dit congres niet mag missen!
• Je leert aan welke risicofactoren je in de preventie aandacht moet besteden
• Je ontdekt hoe je problemen eerder kan signaleren op basis van kennis en data
• Je krijgt inzicht in wat preventie oplevert en welke kansen er liggen voor verbetering
• Je leert hoe je in contact komt met mensen met schulden en hoe je het gesprek met ze aangaat
• Je ontdekt welke concrete interventies echt werken

Naast Nadja Jungmann krijg je deze dag van Arjan Viegenthart, Lian Smits en Dirk Strijker concrete handvatten om te voorkomen dat minder mensen in armoede en schulden terechtkomen. Schrijf je in voor het online congres Armoede en schulden op 21 april.Doelgroep: Deze dag is bedoeld voor professionals in het sociaal domein die zich bezighouden met het thema armoede en schulden. Ook is iedereen welkom die werkzaam is bij gemeenten, (zorg)instellingen of welzijnsorganisaties.

Meer informatie: https://www.zorgwelzijn.nl/congressen/armoede-en-schulden-april-2021/


Locatie: Online, -0


Trefwoorden: gemeenten, sociaal domein, welzijn


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: