Online congres de waarde van het zelfhelend vermogen in de gezondheidszorg

Datum: 15-04-2021
Online congres de waarde van het zelfhelend vermogen in de gezondheidszorg

Bent u er ook van overtuigd dat het belangrijk is om de kracht van het zelfhelend vermogen te erkennen en waar mogelijk te stimuleren? Tijdens dit ONLINE congres leert u meer over het inzetten van het zelfhelend vermogen in de gezondheidszorg.

Informatie over het congres
De arts Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunde, benoemde al het zelfhelend vermogen in zijn geschriften en was van mening dat de mens een natuurlijke neiging heeft naar gezondheid en vitaliteit en dat artsen dit moeten ondersteunen.

In de westerse geneeskunde staat de behandeling met medicijnen en het verrichten van chirurgische interventies centraal. Desondanks blijkt de ziektelast jaarlijks toe te nemen met de daarbij behorende kosten. Veel chronische ziekten hebben hun oorsprong in een ongezonde leefstijl en kunnen door het ondersteunen van het zelfhelende vermogen in veel situaties verbeterd worden.

Tijdens het congres zullen vanuit verschillende invalshoeken de wetenschappelijke achtergronden van het zelfhelend vermogen belicht worden door inhoudsdeskundigen.

Sprekers
Prof. dr. Pierre Capel, Prof. dr. Sarah Durston, Prof. dr. Andrea Evers, Prof. dr. Jan van der Greef, Prof. dr. Hans Jeekel, Dr. Hans Kerkkamp, Sabine Uitslag (dagvoorzitter) en Erica Nap (muzikale begeleiding).Doelgroep: Artsen

Meer informatie: https://aim-edu.nl/component/ticketmaster/event/235-nascholing-integrative-medicine-congres-de-waarde-van-het-zelfhelend-vermogen-in-de-gezondheidszorg.html


Locatie: Online, -