Congres Eenzaamheid bij kinderen en jongeren

Datum: 22-09-2020
Congres Eenzaamheid bij kinderen en jongeren

Eenzaamheid, zelfbeschadiging en suicidaal gedrag

Eenzaamheid komt niet alleen voor bij ouderen. Dat bleek de afgelopen tijd toen hashtags als #maatjegezocht en #eenzamejongeren viral gingen. Ondanks dat contact leggen via internet en social media makkelijker is dan ooit, voelt drie tot tien procent van de jongeren zich chronisch eenzaam. En een op de vijf jongeren heeft last van depressieve gevoelens.

Eenzaamheid en depressieve klachten staan vaak niet op zichzelf: het kan leiden tot slaapproblemen, overmatig gebruik van drank en drugs, een laag zelfvertrouwen en sociale angst. Of zelfs tot zelfbeschadiging en zelfmoordgedachten.

Tijdens het congres op 16 april gaan deskundige sprekers in op eenzaamheid, depressie, verslaving, zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag bij kinderen en jongeren. Hoe vaak komt het voor? Hoe kunnen we deze problemen voorkomen? En wat kunnen we doen om kinderen en jongeren met deze problemen te helpen.

Programma
09.45 uur Opening dagvoorzitter
09.50 Eenzaamheid bij jongeren – Gerine Lodder
10.45 Zelfbeeld, sociale afwijzing en het brein – Geert-Jan Will
11.40 Koffiepauze
12.05 Zelfbeschadiging bij jongeren – Meike Grol
13.00 Lunch
14.00 Depressie en suïcidaal gedrag bij kinderen en jongeren – Daan Creemers
14.55 Koffiepauze
15.20 Game- en gokverslaving bij kinderen en jongeren – Leroy Snippe
16.15 BorrelDoelgroep: Doelgroep Kinder- en jeugdpsychologen, (ortho)pedagogen, klinisch psychologen, therapeuten, psychiaters, leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, onderwijsbegeleidingsdiensten en iedereen die te maken heeft met eenzaamheid, depressie, verslaving, zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag bij kinderen en jongeren.

Meer informatie: https://www.11congressen.nl/eenzaamheid-bij-jongeren/


Locatie: Van der Valk Hotel Veenendaal, Veenendaal