Congres Jongeren met LVB in het Sociaal Domein

Datum: 02-10-2019
Congres Jongeren met LVB in het Sociaal Domein

Hoe kan het sociaal domein jongeren met een lvb effectief ondersteunen? Tijdens dit congres gaan we in op het herkennen van een lvb bij jongeren met (multi)problematiek, de harde knip tussen 18- en 18+ en krijg je aan de hand van diverse praktijkcasussen handvatten hoe om te gaan met jongeren met een lvb. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek. Hoe komen we met elkaar echt tot actie om de samenleving voor jongeren met een lvb leefbaar te maken?

Wat leer je deze dag? Aan de hand van concrete casussen krijg je inzicht in de volgende onderwerpen:
-Het herkennen van een lvb bij jonge cliënten
– Het creëren van een leefbare wereld voor jongeren met een lvb
– Missers en successen van integrale aanpak bij multiproblematiek
– De rol van omgevingsfactoren in de problematiek van jongeren met een lvb
– Jongeren met een lvb in relatie tot verslaving, seksualiteit en criminaliteit
– Zelfregie bij jeugdigen met een lvb (18- en 18+)Doelgroep: Dit congres is bestemd professionals binnen het sociaal domein (zorg- en welzijnsinstellingen) die zich bezighouden met beleid en begeleiding van jongeren met een lvb. Zij zijn werkzaam bij zorginstellingen, welzijnsorganisaties, gemeenten, GGD, vrijwilligersorganisaties, koepel- en brancheorganisaties, (O)GGZ, rijksoverheid, zorgverzekeraars, woningcorporaties, maatschappelijke opvang, reclassering, justitie en politie.

Meer informatie: https://www.zorgwelzijn.nl/congressen/lvb-2019


Locatie: Congrescentrum ReeHorst, Ede0


Trefwoorden: Amsterdam, brancheorganisatie, Ede, gemeenten, justitie, koepelorganisatie, maatschappelijke opvang, Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ), politie, reclassering, rijksoverheid, sociaal domein, vrijwilligersorganisatie, woningcorporatie, zorginstelling, zorgverzekeraar / health care provider


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie