Congres Omgaan met verslaving in het sociaal domein

Datum: 26-11-2019
Congres Omgaan met verslaving in het sociaal domein

Verslaving komt steeds vaker voor en heeft veel gezichten. Het meest beeldbepalend zijn de mensen die door hun jarenlange middelengebruik kampen met multiproblematiek. Daarnaast is er een grote groep waarbij de verslavingsproblemen minder zichtbaar zijn.

Als welzijnswerker kom je veel mensen tegen die door hun gebruik of verslaving in ernstige problemen verzeild raken. Met welke vormen en doelgroepen krijg je te maken? Wat kun jij doen om deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden?

Tijdens het Congres Omgaan met Verslaving in het Sociaal Domein ga je – samen met sprekers en andere deelnemers – aan de slag met concrete vraagstukken en casussen:
– Wat zijn de laatste ontwikkelingen als het gaat om middelengebruik en verslaving?
– Welke herstel ondersteunende interventies zijn effectief?
– In hoeverre geef je ruimte aan iemands gebruik, met zicht op autonomie en zelfbeschikkingsrecht?
– Hoe ga je om met ‘moeilijke’ cliënten?
– Hoe ondersteun je kwetsbare mensen met een lvb en verslaving?
– Ben je ooit niet meer verslaafd? De ervaringsdeskundige aan het woord.Doelgroep: Dit congres is bedoeld voor professionals uit de volgende sectoren: gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, huisartsgeneeskunde, koepel- en brancheorganisaties, (O)GGZ, rijksoverheid, zorgverzekeraars en woningcorporaties, die in hun werk te maken hebben met het thema verslaving.

Meer informatie: https://www.zorgwelzijn.nl/congressen/verslaving


Locatie: Van der Valk Hotel Veenendaal, Veenendaal0


Trefwoorden: brancheorganisatie, congres, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) / mental health care, gemeenten, huisartsgeneeskunde, koepelorganisatie, rijksoverheid, sociaal domein, Veenendaal, verslaving, vrijwilligersorganisatie, welzijnsorganisatie, woningcorporatie, zorginstelling, zorgverzekeraar / health care provider


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: