Congres Persoonlijke Psychiatrie

Datum: 21-06-2017

Een nieuwe benadering voor praktijk en onderwijs

Het wezen van het vakgebied van de psychiatrie gaat over emoties, gedachten en gedragingen: over pijn, verlies en verdriet en hoe we daar als mensen mee omgaan. Het is de opdracht van de psychiatrie om de mens met psychische problemen te begrijpen in zijn eigen omgeving. Hiertoe is inzicht in zijn of haar persoonlijke situatie en geschiedenis essentieel: Waar komt hij vandaan? Wat heeft hij geleerd? Hoe heeft hij zich ontwikkeld tot wie hij is? Welke biologische factoren (brein en genen) spelen een rol?
De biologie, de psychologie en de omgeving vormen zo de drie pijlers van het vak. Een goed begrip van de complexiteit en interactie van al deze factoren is van belang voor een effectief behandelplan dat optimaal is afgestemd op de persoonlijke situatie van de patiënt. We spreken tegenwoordig over ‘gepersonaliseerde psychiatrie’.Doelgroep: Dit congres is gericht op psychiaters, psychologen, verpleegkundigen/verpleegkundig specialisten en op allen werkzaam binnen en buiten de GGZ met belangstelling voor persoonlijke psychiatrie binnen een nieuwe GGZ.

Meer informatie: http://www.sympopna.nl/pp.html">http://www.sympopna.nl/pp.html


Locatie: Congrescentrum ReeHorst, Ede0


Trefwoorden: geestelijke gezondheidszorg (GGZ) / mental health care, psychiater, psycholoog, verpleegkundig specialist, verpleegkundige


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: