Congres Psychofarmaca bij mensen met een verstandelijke beperking

Datum: 10-12-2020
Congres Psychofarmaca bij mensen met een verstandelijke beperking

Psychofarmaca wordt gebruikt door ongeveer 40 tot 60% van de mensen met een verstandelijke beperking. Bij een groot gedeelte van deze groep is echter geen psychiatrische diagnose bekend. Zij krijgen deze medicatie niet vanwege psychiatrische problematiek, maar veelal vanwege hun problematische gedrag. Grote kans dat u in uw werk te maken krijgt met cliënten die psychofarmaca gebruiken.

Om de beste zorg aan uw cliënt te bieden is het belangrijk dat u als zorgprofessional op de hoogte bent van de belangrijkste psychofarmaca en hun bijwerkingen. Herkent u bijwerkingen van antipsychotica bij mensen met een verstandelijke beperking? Bent u zich bewust van de vrijheidsbeperkende maatregelen vanuit de wet Zorg en Dwang? En weet u waar u op moet letten bij de afbouw van psychofarmaca?

(H)erken de bijwerkingen van psychofarmaca en weet waar u als zorgprofessional op moet letten bij het toedienen!Doelgroep: Deze studiedag is speciaal ontwikkeld voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking naast de behandeld arts, waaronder: Begeleiders Gedragsdeskundigen Maatschappelijk werkers Sociaal agogen Verpleegkundigen en verzorgenden Verpleegkundig specialisten En overige geïnteresseerden.

Meer informatie: https://www.medilex.nl/congressen/psychofarmacavb/congres


Locatie: Leerhotel het Klooster, Amersfoort0


Trefwoorden: Amersfoort, congres, gedragsdeskundige, Maatschappelijk werker, psychofarmaca, sociaal agoog, verpleegkundige, verstandelijke beperking, verzorgende


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie