Congres Radicalisering binnen gemeenten; Herkennen en handelen

Datum: 21-09-2017

Londen, Parijs, Berlijn en Manchester. Europese steden zijn steeds vaker doelwit van aanslagen. In de meeste gevallen zijn de daders geradicaliseerde lokale jongeren.

In de integrale aanpak tegen radicalisering spelen gemeenten een belangrijke rol, maar de ketenpartners en zorgprofessionals net zo goed. Hoe kunt u (jonge) mensen behoeden voor radicalisering en voorkomen dat ze afreizen naar levensgevaarlijke gebieden? Wie is er vatbaar voor radicalisering en hoe blijft u met deze jongere in gesprek?Doelgroep: Deze studiedag is ontwikkeld voor: Gemeenteprofessionals, zoals AOV'ers, dossierhouders radicalisering, ambtenaren sociale dienst, wijkbeheerders, wethouders, burgemeesters, Eerstelijnswerkers, zoals maatschappelijk werkers, jongerenwerkers, jeugdzorgwerkers, wijkagenten en rechercheurs, Reclasseringswerkers, Ggz-professionals. En overige geïnteresseerden.

Meer informatie: https://www.medilex.nl/congressen/radicalisering/congres">https://www.medilex.nl/congressen/radicalisering/congres


Locatie: NH Amersfoort, Amersfoort0


Trefwoorden: burgemeester, integrale aanpak, jongerenwerker, radicalisering, wethouder, wijkagenten, wijkbeheerder


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: