Congres samenwerking wijk- en jeugdteams met eerstelijn

Datum: 29-09-2017

29 september 2017 is er een congres over samenwerking tussen welzijn en zorg. Hoe geef je die samenwerking vorm? En waar liggen de oplossingen en kansen?

29 september 2017 is er een congres over samenwerking tussen welzijn en zorg. Hoe geef je die samenwerking vorm? En waar liggen de oplossingen en kansen?

Goede samenwerking tussen de eerstelijn en de wijk- en jeugdteams is van groot belang. Deze kan zorgen voor een betere kwaliteit van zorg en welzijn en voor verlaging van de kosten. Maar samenwerking kan ook de gezondheid en het welzijn van individuele buurtbewoners verbeteren, bijvoorbeeld via een integrale aanpak van multiproblematiek en goed op elkaar afgestemde preventiemaatregelen.
Kansen

Om de samenwerking tussen welzijn en zorg te stimuleren, organiseren diverse koepel- en wijkorganisaties samen met de Guus Schrijvers Academie op 29 september een congres in Utrecht. Hoe geef je die samenwerking vorm? Welke problemen zijn er? Maar vooral: waar liggen de oplossingen, kansen en mogelijkheden?Doelgroep: Het congres is met name bedoeld voor zorg- en welzijnprofessionals (sociaal werkers, huisartsen, verpleegkundigen en paramedici, apothekers, medewerkers van gebieds-, wijk- en dorpenteams, leidinggevende professionals); RvB-leden en beleidsmedewerkers van zorgaanbieders; inkopers bij zorgverzekeraars en wethouders en zorginkopers van gemeenten. Maar ook onderzoekers, projectleiders en organisatieadviseurs; vertegenwoordigers van nationale instanties en brancheorganisaties; leden van patiƫnten- en gehandicaptenorganisaties en alle anderen die interesse hebben in samenwerking tussen het sociale- en medische domein zijn van harte welkom.

Meer informatie: http://guusschrijvers.nl/congres-samenwerking-wijk-en-jeugdteams-met-eerstelijn/">http://guusschrijvers.nl/congres-samenwerking-wijk-en-jeugdteams-met-eerstelijn/


Locatie: Jaarbeurs, Utrecht