De jeugd van tegenwoordig: verbonden of verdwaald?

Datum: 29-05-2018

Veel Nederlandse jongeren geven hun leven een dikke voldoende. Zo blijkt – gelukkig – uit cijfers van het CBS. Toch geldt dit helaas niet voor iedereen. Een deel van de jongeren voelt zich vaak somber, eenzaam, nutteloos en moe. Ze hebben moeite om een opleiding af te maken, betekenisvolle relaties aan te gaan of deel te nemen aan het arbeidsproces.

Om te voorkomen dat deze jongeren zich blijvend niet verbonden voelen met anderen, vastlopen in hun identiteitsontwikkeling en het leven als uitzichtloos gaan ervaren, is het belangrijk dat zij weer invloed krijgen op hun gedrag en daarmee op de kwaliteit van hun leven.

Acceptance en Commitment Therapie (ACT), een derde generatie gedragstherapie, kan daarbij helpen. Met de nadruk op waarden, psychologische flexibiliteit en acceptatie, is ACT een erkende behandelvorm voor de behandeling van o.a. depressie en angst bij volwassenen. De laatste tijd wordt ACT ook steeds vaker – succesvol – ingezet in de behandeling en begeleiding van jongeren.Doelgroep:

Meer informatie: https://www.11congressen.nl/jeugd-van-tegenwoordig/


Locatie: Bastion 73, Veenendaal0


Trefwoorden:


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: