De (on)gewone commons in het Parktheater in Eindhoven

Datum: 13-06-2019

Mensen werken meer en meer als zelfstandige professional. Ook werknemers in organisaties werken in netwerkachtige omgevingen. Organisaties, zoals het Parktheater Eindhoven, willen zich nog meer dan vroeger met meer thema’s verbinden met de stad. Steden zijn verzamelingen van netwerken. Allerhande technieken maken deze nieuwe vormen van leren en werken ook mogelijk. Blijkbaar organiseren professionals zich in nieuwe werkgemeenschappen. Ook wel commons genoemd.

Tijdens het symposium “De (on)gewone de commons” op donderdagmiddag 13 juni bieden we een breed spectrum aan voorbeelden, trends en onderzoeksmodellen.

Tijdens de lunch kunt u aan verschillende tafels kennismaken met enkele commons uit de (regio) Eindhoven, zoals de Limes, De stad van Morgen, Wakkere Grootmoeders, Eindhoven in Dialoog, Expat Spouses Initiative , In Between Café, Gilde Plus e.a. …

Na de lunch zal het Parktheater nieuwe manieren van samenwerken met de stad presenteren, waaronder Gilde Plus.

Daarna hebben we twee keynote sprekers, Mary-Ann Schreurs (voormalig wethouder en nu raadslid in de gemeente Eindhoven) en Piet Kommers, Professor of UNESCO Learning Technologies, zijn visie op leren en werken in de commons vertellen onder andere op basis van een recent EU onderzoek.

Als afsluiting kunt u meedoen met de workshop, leidend volgerschap door Jacques Giesbertz. Hoe werken leiders en volgers samen in deze commons?


Programma

12:00 uur: Ontvangst deelnemers

Vanaf 12:00 uur: Een ongewone lunch met de commons van Eindhoven
tot 13:30 uur

13:30 – 13:45 uur Commons, werken en leren in theaters. Voorbeeld Parktheater Eindhoven/ Gilde Plus

13:30 – 14:00 uur Introductie door Mary-Ann Schreurs (gemeenteraad Eindhoven) over vrijdenkers, vrijdoeners en commons

14:00 -14:30 uur Vragen en discussie

14:30 uur Korte pauze

14:45 – 15:45 uur Keynote Piet Kommers: Professor of UNESCO Learning Technologies over leren, werken en spelen, Een overview van leeronderzoek, het EU project https://iv4j.eu/

15:45 tot 16:00 uur Bundelen van ideeën en inzichten

16:00 – 17:00 uur Workshop leidend volgerschap door Jacqueline Hoeks (tangoschool Tipotango uit Eindhoven) Jacques Giesbertz. Volgen en leiden. Volgerschap is minstens zo belangrijk als leiderschap. Zeker in netwerkorganisaties. Inderdaad er komt muziek en dans aan te pas.

17:00 – 18:00 uur BorrelDoelgroep: Professionals

Meer informatie: https://www.parktheater.nl/programma/8781//Symposium_on_gewone_commons/">https://www.parktheater.nl/programma/8781//Symposium_on_gewone_commons/


Locatie: ,0


Trefwoorden: Eindhoven, trends


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: