Echt geluk kent geen oorzaak

Datum: 15-11-2019
Echt geluk kent geen oorzaak

Geluk is daar. Het bestaat in ieder mens. Het is aanwezig wanneer we de stilte in onszelf ontdekken. Het is daar in rust en plezier maar ook in pijn en verdriet. Het is daar wanneer we zonder oordeel naar elkaar kunnen kijken en luisteren.

Op deze conferentie onderzoeken wetenschappers Dan Lusthaus (Harvard, USA) en Henk Blezer (Universiteit Leiden), samen met de oprichter van Mind Only, Cuong Lu, hoe ons bewustzijn en onze waarneming werken en hoe we daarop reageren. De sprekers werken vanuit de boeddhistische psychologie. Daarin staat het bewustzijn centraal. Zij bespreken of ons bewustzijn op de juiste manier waarneemt, of misschien maar heel beperkt. Of wij goede beslissingen nemen. Of wij met ons waarnemen ons werk goed kunnen doen en wijze besluiten kunnen nemen.

Actrice Birgit Schuurman vertelt over haar theaterstuk Gevangenis Monologen 2 en stelt de vraag: wat is waar en wat is niet waar? Wat is een dader, wat is een slachtoffer?

In de middag zijn er workshops en presentaties om stilte te oefenen, te concentreren en helder inzicht te herkennen.

De conferentie is voor mensen die met mensen werken; in de hulpverlening, geestelijke gezondheidszorg, onderwijs en justitie.Doelgroep: Justitie, jeugdzorg, onderwijs, wetenschap, welzijn

Meer informatie: https://www.mindonly.nl/conferentie


Locatie: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg0


Trefwoorden: bewustzijn, conferentie, justitie, onderwijs


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: