Fysiotherapie bij KANS

Datum: 06-10-2017
Fysiotherapie bij KANS

In 2012 verscheen de multidisciplinaire richtlijn KANS. Wat is er in vijf jaar tijd veranderd op het gebied van diagnostiek en behandeling? Tijdens de studiedag Fysiotherapie bij KANS, op vrijdag 6 oktober 2017, nemen we klachten aan Arm, Nek en Schouder weer eens gedegen onder de loep.

Hoe ziet het diagnostisch proces eruit? Welke symptomen kunnen wijzen op onderliggende pathologie (rode vlaggen)? Wat zijn risicofactoren voor de ontwikkeling van KANS? Welke preventieve maatregelen kunt u daartegenover zetten? En wat kunnen patiënten zelf doen (zelfmanagement training)?

Ook nemen we de verschillende behandelopties met u door. Van oefentherapie en manipulatie tot ergonomische maatregelen en dry needling. Wanneer past u welke therapie toe? En hoe effectief zijn die verschillende therapieën eigenlijk?

Omdat nekklachten ook onder KANS vallen besteden we apart aandacht aan de nieuwe KNGF richtlijn Nekpijn. We bespreken de belangrijkste aandachtspunten voor diagnostiek en behandeling en we bekijken hoe deze specifieke richtlijn zich verhoudt tot de multidisciplinaire richtlijn KANS.

We nodigen u van harte uit om uw kennis op te frissen en te vergroten, in het belang van uw patiënten met klachten in de bovenste extremiteit.

Namens programma-adviseur,
Bart Staal fysiotherapeut en epidemioloog, IQ Healthcare Universitair Medisch Centrum St Radboud, Nijmegen

Met vriendelijke groet,
Steven Korteling, cursusmanager Mark Two AcademyDoelgroep: Fysiotherapeuten

Meer informatie: http://marktwo.nl/cursusaanbod/fysiotherapie-bij-kans"> http://marktwo.nl/cursusaanbod/fysiotherapie-bij-kans


Locatie: Carlton President Hotel, Utrecht