Gezonde Innovatie

Datum: 04-06-2018
Gezonde Innovatie

Minder zout, minder vet en minder suiker in ons eten. Volgens de levensmiddelenindustrie is dat dé uitdaging. Het RIVM vindt zelfs dat er nog wel een tandje bijgezet mag worden. Maar volgens professor Jaap Seidell (Volksgezondheid, VU Amsterdam) vergeten we dat er veel meer moet veranderen.

‘Herformulering’
Levensmiddelenmakers leveren forse inspanningen hun producten te ‘herformuleren’. Ze passen de receptuur van (ultra)bewerkte producten aan. Maar dat levert nog geen gezonder voedingspatroon op. Daar komt nog eens bij dat herformulering technologisch zijn grenzen heeft. Je kunt niet ongestraft alle zout uit vleeswaren, kaas en brood halen.

Het is tijd voor een andere manier van innoveren: Gezonde Innovatie. Niet alleen van producten, maar ook van hun invloed op gedrag door de manier van aanbieden.

Eindelijk andere ideeën
Gezonde Innovatie draait vooral om met elkaar brainstormen en discussiëren om verder te komen. Met wetenschap, industrie, tegendraadse denkers én kritische consumenten. Om van elkaar te leren en eindelijk eens andere ideeën op te doen.

Thema voorjaar 2018: zout
De eerste editie gaat over zout. Ondanks forse reducties, vlot het effect onder de Nederlandse bevolking niet echt. De nieuwste inzichten laten zien dat groenten belangrijk zijn in de strijd tegen de kwalijke effecten van zout. Ook al zijn ze nog niet helemaal zeker, kwaad kan flink meer groente eten zeker niet. Hoe maak je het lekker, makkelijk en betaalbaar?

Die vraag staat centraal op 4 juni.Doelgroep: productontwikkelaars, diëtisten, mensen van winkel- en horecaformules, wetenschappers, ambtenaren én consumenten

Meer informatie: https://gezondeinnovatie.nl/">https://gezondeinnovatie.nl/


Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht0


Trefwoorden: ambtenaar, consumentenorganisatie, diëtist, levensmiddelen, productontwikkelaar, Utrecht, voedingspatroon, voedsel / food, wetenschapper / scientists, winkelformule


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: