Hechting bij mensen met een verstandelijke beperking

Datum: 28-10-2020
Hechting bij mensen met een verstandelijke beperking

Een veilige hechting is belangrijk voor ieder mens. Dit zorgt namelijk voor basisveiligheid en is nodig voor een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling. Omdat de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking anders verloopt is de kans op een verstoorde hechting groot. Een onveilige of verstoorde hechting kan de oorzaak zijn van veel onbegrepen gedrag.

Hechtingsproblematiek kan bij mensen met een verstandelijke beperking op verschillende manieren tot uiting komen. Als zorgprofessional is het daarom belangrijk om te weten hoe u hechtingsproblemen signaleert, maar ook hoe u het beste met hechtingsproblemen omgaat. Maar wat is hechting eigenlijk? Wanneer is er sprake van een hechtingsprobleem of hechtingsstoornis? Met wie is uw cliënt verbonden? En waar moet u op letten bij hechtingsproblematiek?

Leer hechtingsproblematiek herkennen en weet hoe u omgaat met hechtingsproblemen!Doelgroep: Deze studiedag is speciaal ontwikkeld voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking, waaronder: Begeleiders Jeugdzorgwerkers Maatschappelijk werkers en sociaal agogen Medisch specialisten, waaronder Artsen Verstandelijk Gehandicapten en huisartsen Psychologen en orthopedagogen (gezins-) voogden Vaktherapeuten Verpleegkundigen en verzorgenden Verpleegkundig specialisten En overige geïnteresseerden.

Meer informatie: http://www.medilex.nl/hechtingvb


Locatie: Carlton President Hotel, Utrecht0


Trefwoorden: arts, gezinsvoogd, hechtingsproblemen, huisarts, jeugdzorg, Maatschappelijk werker, orthopedagoog, psycholoog, sociaal agoog, studiedag, Utrecht, vaktherapeut, verpleegkundige, verstandelijke beperking, verzorgende, voogd


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie