Internationale conferentie over studeren met hoger onderwijs voor studenten met een beperking

Datum: 19-11-2018 - 20-11-2018
Internationale conferentie over studeren met hoger onderwijs voor studenten met een beperking

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent op maandag 19 november a.s. met een toespraak het internationale congres over hoger onderwijs voor studenten met een beperking: ‘Higher education for students with disabilities: ensuring compliance with the UN Convention’.

Expertisecentrum handicap + studie organiseert dit tweedaags congres samen met de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. De Hogeschool Utrecht en de Universteit Utrecht ondertekenen op 19 november samen met de Hanzehogeschool, de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam een intentieverklaring VN-verdrag. Hierin spreken de instellingen zich uit over hun gezamenlijke ambitie voor de implementatie het VN-verdrag in het hoger onderwijs. De drie belangrijkste principes van het VN-verdrag zijn inclusie, volledige participatie en autonomie.

Tijdens het congres komen onderwijsprofessionals uit binnen- en buitenland aan het woord over toegankelijk en inclusief hoger onderwijs. Daarnaast komt onder de noemer van studentenwelzijn de problematiek van prestatiedruk, burn-out en psychische klachten onder studenten binnen hogescholen en universiteiten aan de orde.

Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, stimuleert de deelname van studenten met een ondersteuningsvraag aan het (hoger) onderwijs. Handicap + studie ontwikkelt en realiseert innovatieve en praktische oplossingen voor inclusiever onderwijs, zodat alle studenten met succes kunnen studeren.Doelgroep: Bestuursleden hoger onderwijs, management hoger onderwijs, beleidsadviseurs, coördinatoren, studentendecanen, docenten en studenten in hoger onderwijs

Meer informatie: www.handicap-studie.nl/conference2018">www.handicap-studie.nl/conference2018


Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht0


Trefwoorden: studentenwelzijn, studeren, Utrecht


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie