Landbouw zonder Chemie – Hoe dan?

Datum: 27-02-2020
Landbouw zonder Chemie - Hoe dan?

Op donderdag 27 februari 2020 vindt de derde editie van het Jaarcongres Landbouw zonder Chemie – Hoe dan? plaats bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Dit jaar staat het congres in het teken van Plantgezondheid. Het brengt de ecologische kansen, juridische barrières en commerciële uitdagingen van de groene transitie in kaart. Bas Eickhout ,Europarlementariër voor De Groenen/EVA, opent het congres.

Het derde jaarcongres Landbouw zonder Chemie – Hoe dan? heeft drie hoofdthema’s.

Preventie
Plantgezondheid gaat over genetica, bodem en de omgeving. Hoe optimaliseer je het voorkomen van middelengebruik in open en gesloten teelten? Met o.a. teeltadviseur in de glastuinbouw Menno Kamphuis (Plant Health Cure), emeritus hoogleraar Edith Lammerts van Bueren in biologische plantenveredeling (WUR en het Louis Bolk Instituut) en akkerbouwer Anton Bartelen (Bartelen Agro).

Medicijnkast
Gewasbeschermingsmiddelen, groene en chemische, zijn ‘medicijnen’ en blijven voorlopig nodig om oogsten te behouden. Milieu- en fauna-onvriendelijke chemische middelen verdwijnen van de markt. Vernieuwing van de toelatingsprocedures voor groene middelen moet voorkomen dat de medicijnkast leeg raakt. Met o.a. Europarlementariër Bas Eickhout (De Groenen/EVA) en Willem Ravensberg (Koppert Biological Systems).

Ketenvorming
Groene teelt is duurder. Hoe verbind je de supermarkt en andere verkoopkanalen met de boer en overheid (vergroeningssubsidies, Green Deal) om de gewenste innovaties gefinancierd te krijgen? Met o.a. biodynamische melkveehouder Welmoed Deinum (Graasboerderij), onderzoeker Jenneke van Vliet (CLM) en Dingeman Burgers (akkerbouwer).

 Doelgroep: Iedereen die in de voedselketen actief is

Meer informatie: https://landbouwzonderchemiehoedan.nl/


Locatie: ,0


Trefwoorden: glastuinbouw, jaarcongres, Landbouw, Plantgezondheid, voedselketen


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie