Landelijk Symposium Het tienerbrein in de praktijk

Datum: 15-06-2018
Landelijk Symposium Het tienerbrein in de praktijk

Het Centrum Brein & Leren nodigt u uit voor deze studiedag met publiekslezing ter gelegenheid van het afscheid van Jelle Jolles als hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het symposium is gewijd aan ‘Het tienerbrein in de praktijk’: wat zouden opvoeders, leraren, wetenschappers, overheid en politiek moeten weten over de neuropsychologische ontwikkeling. De nadruk ligt op de pre-adolescent (vanaf 8 jaar) en de adolescent. Aan de orde komen thema’s zoals nieuwsgierigheid, het denken en redeneren, bewegen, aandacht en sociale cognities. De acht sprekers zijn werkzaam op het domein van de toegepaste neuropsychologie.

De oratie (‘openbare les’, publiekslezing) ‘Leren, brein en ontplooiing: over LEREN 2.0′ start om 15:45 uur en is vrij toegankelijk. Het thema van de openbare les is ‘de lerende persoon in zijn context’. Jolles pleit voor een multidimensionale benadering die inzichten over ontwikkeling en het brein, en over de cruciale rol van de omgeving toepasbaar maakt voor de praktijk. Zijn pleidooi leidt tot zeven aanbevelingen voor opvoeding en onderwijs: tot LEREN 2.0.

Toegang
Het symposium vindt plaats in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam tussen 09:30 en 15:00 uur. De kosten van het symposium bedragen 125 euro.
De oratie van prof. Jolles is de afsluiting van het symposium. Deze wordt gegeven van 15:45 tot ongeveer 17:00 uur in de Aula van de Vrije Universiteit en is vrij toegankelijk.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor het symposium en de inschrijvingskosten voldoen via het online inschrijvingsformulier: http://www.neuropsy-academie.nl/inschrijfformulier-symposium-15-juni-2018/. Het aantal plaatsen is beperkt.
De oratie is vrij toegankelijk. Wel verzoeken we u om u in te schrijven via het online aanmeldformulier: https://goo.gl/forms/Na06aAWKAx4pDT7q2.Doelgroep: De focus van het symposium ligt op pre-adolescenten (vanaf circa 8 jaar oud) tot en met bijna-volwassenen van ruim 20 jaar oud. De doelgroep van het symposium is die van professionals in onderwijs en opvoeding, coaches, alsmede wetenschappers en beleidspersonen die werken in onderwijsvernieuwing en/of met het zich ontwikkelende kind of adolescent. Wat hen bindt is de interesse in ontplooiing van kinderen en jeugdigen en een multidisciplinaire aanpak van de onderwijsvernieuwing.

Meer informatie: http://www.neuropsy-academie.nl/symposia/">http://www.neuropsy-academie.nl/symposia/


Locatie: ,0


Trefwoorden: Amsterdam, brein, leren, tienerbrein


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie