Landelijke Studiedag Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis

Datum: 11-03-2019
Landelijke Studiedag Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis

Een thuis bieden voor ouderen met psychiatrische problemen in het verpleeghuis.
6e editie – Wegens grote belangstelling herhaald.*

De ouderenzorg is volop in beweging. Eén van de ontwikkelingen is dat steeds meer ouderen met chronische psychiatrische problemen, zoals psychotische, stemmings- en angststoornissen worden opgenomen in een verpleeghuis. Deze problemen kunnen vroeg in het leven van de cliënt zijn ontstaan maar ook op latere leeftijd.

De vraag is of deze soms uitgesproken persoonlijkheden wel thuis horen op een afdeling psychogeriatrie, vooral omdat er vaak sprake is van moeilijk begrijpbaar en hanteerbaar gedrag. Een buitengewoon ingewikkelde doelgroep voor zowel de zorgverleners als de specialisten, managers en beleidsmakers.

Maak het verschil voor jouw bewoners!
Door de verschillen in psychiatrische en persoonlijke problematiek, is het moeilijk om algemene ondersteuning en zorg te organiseren. Zorg voor deze kwetsbare doelgroep vraagt dan ook om een heel andere benaderingswijze dan voor bewoners met bijvoorbeeld dementie of een somatische aandoening. Hoe bied je deze mensen goede zorg, structuur en een veilige woonomgeving? Hoe ga je om met wanhoop, achterdocht, agressie of manipulerend gedrag? Hoe zorg je tegelijkertijd als manager en beleidsmaker dat het team goed is toegerust om deze complexe zorg het hoofd te bieden?

Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens de 6e editie van de Landelijke Studiedag Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis. De studiedag vindt plaats op 11 maart 2019 in StayOkay in Soest. Eerdere 5 edities van deze studiedag waren al snel volgeboekt. Wil je zeker zijn van deelname? Meld je dan vandaag nog aan!Doelgroep: Zorgprofessionals, managers en beleidsmakers werkzaam in de ouderenzorg.

Meer informatie: https://www.studiearena.nl/congressen/congressen_item/t/landelijke_studiedag_gerontopsychiatrie_in_het_verpleeghuis_2">https://www.studiearena.nl/congressen/congressen_item/t/landelijke_studiedag_gerontopsychiatrie_in_het_verpleeghuis_2


Locatie: ,0


Trefwoorden: beleidsmaker / policy maker, gerontopsychiatrie, manager, ouderenzorg, studiedag, zorgprofessional


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: