Masterclass KOPP-kinderen

Datum: 16-09-2021
Masterclass KOPP-kinderen

In Nederland zijn er 577.000 kinderen met ouders met een psychische stoornis of verslavingsproblematiek. Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of Kinderen van Ouders met een Verslaving (KOV) hebben een verhoogde kans om zelf ook een psychische stoornis of verslavingsproblematiek te ontwikkelen.

In uw praktijk behandelt u regelmatig patiënten voor hun problemen, maar naast patiënt zijn zij ook ouder en hebben een gezin. Hoe kunt u als behandelaar van deze ouder ook het kind en het gezin ondersteunen en handvatten bieden? Hoe gaat u het gesprek aan met uw patiënt over het kind? En wat kunt u als zorgprofessional betekenen voor deze kinderen?

In deze ochtendmasterclass bieden gz-psycholoog Esther Mesman, preventiewerker en KOPP consulent Maryleen Sorée en coördinator familiebeleid Paulien Coops u praktische tips en handvatten die u kunt inzetten om KOPP-kinderen, van uw patiënt, te ondersteunen.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

– Wat zijn de risico’s voor het kind?
– Hoe kunt u KOPP signaleren?
– Hoe gaat u het gesprek aan met zowel ouder als kind?
– Welke stappen kunt u zetten om niet alleen de ouder, maar het hele gezin te ondersteunen?
– Wat is het belang van preventie bij problemen bij KOPP en hoe kunt u dit aanpakken?

Deze 3 uur durende masterclass is praktisch ingesteld. Daarnaast is er ook ruim voldoende tijd voor uw eigen inbreng en voor het stellen van vragen.Doelgroep: Deze masterclass is speciaal voor zorgprofessionals die in het werkveld in aanraking komen met patiënten of cliënten met psychische problemen of verslavingsproblematiek die tevens kinderen hebben.

Meer informatie: https://www.medilex.nl/congressen/masterclass_kopp-kinderen/congres


Locatie: Online, -0


Trefwoorden: Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP), psychiatrie, zorg / care


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: