Masterclass Wet Verplichte GGZ

Datum: 19-12-2019
Masterclass Wet Verplichte GGZ

De huidige Wet Bopz wordt per 1 januari 2020 vervangen door de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) voor de psychiatrie. Binnen de Wvggz zijn de rechten van mensen die te maken hebben met verplichte zorg in de GGZ geregeld.
Tijdens deze masterclass krijgt u een overzicht van de nieuwe wet en leert u in het bijzonder welke gevolgen de wet heeft voor de praktijk van de zorgverlening. Aan de hand van casuïstiek leert u de wet zelf toe te passen. Daarnaast is er uitgebreid ruimte voor vragen.

Accreditatie voor de masterclass Wet verplichte GGZ:
Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt): 4 punten
Verpleegkundig Specialisten Register (VSR): 3 punten
Landelijke Vereniging Praktijkondersteuner Huisarts – Geestelijke Gezondheidszorg (LV POH-GGZ): 3 punten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP): 3 punten
Kinder -en Jeugdpsycholoog NIP/NVO Orthopedagoog-Generalist (NIP/NVO): 3 punten

SKJ: Jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals mogen door NIP/NVO geaccrediteerde scholing indienen voor herregistratie.

NB. Artsen mogen 25% van hun 5-jaarlijkse punten van geaccrediteerde nascholing buiten hun vakgebied halen.Doelgroep: Psychiaters (i.o.), psychologen, verpleegkundig specialisten, medewerkers van het bureau geneesheer-directeur, POH-ggz, cliëntondersteuners, vertrouwenspersonen, klachtenfunctionarissen, leidinggevenden, managers, beleidsmedewerkers en anderen met interesse in de geestelijke gezondheidszorg.

Meer informatie: https://www.leidscongresbureau.nl/event/wet-verplichte-ggz-2/


Locatie: Aristo Amsterdam, Amsterdam