Nursing Congres Oncologie in de Thuiszorg

Datum: 07-02-2020
Nursing Congres Oncologie in de Thuiszorg

Steeds meer mensen krijgen kanker. De zorg voor patiënten met kanker vindt steeds vaker thuis plaats. Eenmaal thuis gekomen wordt de patiënt geconfronteerd met de gevolgen van de behandeling; pijn, vermoeidheid en lichamelijke beperkingen. Hoe ga jij hier als wijk- verpleegkundige of verzorgende mee om als dit niet jouw specialisme is? Waar word je mee geconfronteerd? En wat zou je eigenlijk allemaal moeten weten?

Tijdens het Nursing Congres Oncologie in de Thuiszorg zullen experts uit het vakgebied in gaan op diverse thema’s rondom de zorg voor patiënten met kanker in de wijk. Met name de lichamelijke en emotionele gevolgen van kanker op de patiënt zullen worden behandeld.

De volgende thema’s komen aan bod:
– Psychosociale begeleiding als taak van de wijkverpleegkundige
– Angstklachten na de diagnose kanker
– Pijnmedicatie: gebruik en werkingen in de thuiszorg
– Klinisch redeneren met palliatieve, oncologische casuïstiek
– Euthanasie en palliatieve sedatie, wat zou jou rol kunnen zijn als wijkverpleegkundige
– Geriatrische oncologische zorg
– Eigen regie rondom het levenseinde

Al jouw vragen worden beantwoord en je gaat naar huis met nieuwe kennis en praktische vaardigheden voor de dagelijkse praktijk!

 Doelgroep: Dit congres is bedoelt voor verpleegkundige of verzorgende in de thuiszorg. Andere belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom.

Meer informatie: https://www.nursing.nl/congressen/oncologie-thuiszorg-2020/


Locatie: Jaarbeurs, Utrecht0


Trefwoorden: congres, levenseinde, levenseindezorg, oncologie, palliatieve zorg, thuiszorg, verpleegkundige, verzorgende, wijkverpleegkundige


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: