Op de sofa van de Huisarts en de POH-GGZ

Datum: 16-06-2017

Banner website

 

De huisarts en de POH-GGZ vormen samen een onmisbaar eerste vangnet om mensen die psychisch onderuit (dreigen te) gaan te adequaat helpen en een deel van hen door te verwijzen naar de gespecialiseerde GGZ. Beide routes van hulp zijn belangrijk, want niet alleen de patiënt moet zo snel mogelijk de voor hem of haar juiste behandeling krijgen, u wilt zelf ook geen wachtlijst voor psychische hulp in uw praktijk.

Per jaar heeft bijna 20% van de volwassenen last van psychische problematiek, vaak in combinatie met lichamelijke problemen. Daarnaast krijgt maar liefst 1 op de 15 jongeren een depressie.

Op vrijdag 16 juni 2017 besteden we tijdens een nieuwe editie van de studiedag ‘Op de sofa van de huisarts en de POH-GGZ’ opnieuw aandacht aan een aantal veelvoorkomende psychische problemen waar u in de huisartspraktijk mee te maken kunt krijgen.

We gaan het hebben over het signaleren en behandelen van jongeren met een depressie, over de achterliggende oorzaken van slaapproblemen, over onterechte angstgevoelens en het doorbreken van dwanghandelingen. Ook maakt u kennis met een aantal evidence-based interventies uit de positieve psychologie en met oplossingsgerichte gespreksvoering bij ouderen (die het even niet meer zien zitten)

Met dit programma kunt u de psychische hulpverlening van uw praktijk en de tevredenheid van uw patiënten verder verbeteren. Wij geven u graag in overweging om deze studiedag in uw scholingsagenda op te nemen.Doelgroep: Voor huisarts, praktijkondersteuner GGZ, Verpleegkundig Specialist GGZ, GGZ en Welzijn, Maatschappelijk werkers, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen

Meer informatie: http://marktwo.nl/cursusaanbod/op-de-sofa-van-de-huisarts-en-de-poh-ggz">http://marktwo.nl/cursusaanbod/op-de-sofa-van-de-huisarts-en-de-poh-ggz


Locatie: Postillion Hotel Utrecht, Bunnik0


Trefwoorden: Maatschappelijk werker, Utrecht


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: