Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren

Datum: 23-11-2021
Overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren

Overgewicht en obesitas bij kinderen is een toenemend probleem. Naar verwachting dragen de coronamaatregelen van de afgelopen jaren hier negatief aan bij. Ruim 14 procent van alle kinderen is te zwaar, waardoor zij een verhoogde kans hebben op fysieke en psychosociale gezondheidsproblemen. De nadelige lichamelijke en mentale gevolgen dragen bij aan een verminderde kwaliteit van leven. Het aanleren en motiveren van gezonde leefstijlgewoonten op jonge leeftijd is de beste strategie in de strijd tegen overgewicht op latere leeftijd. Maar welke methodieken werken nu echt? Hoe betrek je de ouders bij de behandeling? Hoe zitten de mechanismen die overgewicht in de hand werken in elkaar en wat is de psychologie daarachter?

Vroegtijdige interventie bij (dreigend) overgewicht bij kinderen is van groot belang! Herken de signalen en bied de juiste ondersteuning.

Leer meer van experts uit verschillende vakgebieden over de complexiteit van overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren. In de middag zijn er verschillende verdiepingssessies en heeft u alle ruimte om uw ervaringen en uitdagingen te delen.Doelgroep: Medisch specialisten, Jeugdartsen, Kinderartsen, Verpleegkundigen, Verpleegkundig specialisten, (Kinder- en Jeugd)Psychologen, DiĆ«tisten, Ergotherapeuten, Paramedici, Orthopedagogen, Psychotherapeuten, Jeugdzorgwerkers, Psychiaters, Maatschappelijk werkers, Huisartsen en andere geĆÆnteresseerde zorgprofessionals

Meer informatie: https://www.medilex.nl/congressen/obesitaskinderen/congres


Locatie: Leerhotel het Klooster, Amersfoort0


Trefwoorden: Amersfoort, kinderen, obesitas, overgewicht


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: