Pedofilie

Datum: 09-09-2021
Pedofilie

Er zijn ruim 80.000 mannelijke pedofielen in Nederland. U kunt dus ook een cliënt krijgen die worstelt met zijn pedofiele gevoelens.

We spreken van pedofilie als een volwassen persoon zich seksueel aangetrokken voelt tot minderjarige kinderen (tot 13 jaar). Dit is niet te verwarren met plegers van seksueel kindermisbruik. Pedofilie is niet strafbaar, het plegen van kindermisbruik wel.

Weet u hoe u deze cliënt het beste kunt ondersteunen? Hoe u uw professionele objectiviteit waarborgt? En welke behandelmethodieken u kunt inzetten voor uw cliënt?

In het maatschappelijke debat heerst er een groot taboe op pedofilie. Het is daarom extra lastig voor uw cliënt om zich actief te uiten als pedofiel. U kunt het verschil maken voor uw cliënt door goede hulpverlening te bieden.

Verlaag de drempel voor hulp en bied uw cliënt ondersteuning op maat!Doelgroep: Psychiaters, psychotherapeuten, psychologen, seksuologen, Relatie- en gezinstherapeuten, huisartsen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, Professionals werkzaam in de nulde of eerstelijnszorg, Professionals werkzaam in de tweedelijnszorg

Meer informatie: https://www.medilex.nl/congressen/pedofilie/congres


Locatie: NH Amersfoort, Amersfoort0


Trefwoorden: pedofilie, psychiatrie, zorg / care


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: