PPM Jaarcongres

Datum: 12-02-2020
PPM Jaarcongres

Hét vakinhoudelijke event voor en door portfoliomanagers. Het event dat de lead neemt in innovatie en transformatie door het integraal regisseren tussen beleid en uitvoering. Ook hybride portfolio’s met een grote diversiteit aan uitvoeringsvormen, zoals programma’s, projecten en agile teams komen aan bod.

Thema 2020: De kunst van het kiezen, prioriteren van het projectportfolio

Project Portfolio Management vormt bij veel organisaties de brug tussen strategie en uitvoering. Een van de grote uitdagingen is hoe je als organisatie daarbij succes definieert en meetbaar maakt. Er zijn doorgaans meer wensen dan de organisatie aankan. De kunst van het kiezen is dan het dilemma, want:

Hoe komen we aan een goede prioritering van veranderinitiatieven?
Hoe zorgen we voor de projecten met de meeste waardecreatie?
Is hier al een eenvoudige ‘tool’ voor bedacht of is het minder simpel?
Welke governance, criteria en drijfveren beïnvloeden bestuur en directie van organisaties bij het maken van keuzes welke initiatieven wel en welke niet?
En hoe wordt dat gebruikt bij het monitoren van ‘work in progress’ van alle werkvormen, zoals waterval project, en agile, die in onze hybride organisaties worden gehanteerd?
Wat is de rol en toegevoegde waarde van de portfoliomanager in dat proces?Doelgroep: Het PPM Jaarcongres is gericht op de verschillende doelgroepen die met PPM te maken hebben, zoals: Directie en managers van projectenorganisaties en zakelijke dienstverleners Managers van non-profit organisaties die meer marktgericht willen werken Programma- en portfoliomanagers, (senior) projectmanagers Resource managers CFO’s, controllers en financieel managers CIO’s en (senior) ICT-managers en managers van corporate ICT afdelingen Managers R&D en/of innovatie Managers van business development afdelingen Organisatie adviseurs

Meer informatie: https://www.ppmjaarcongres.nl


Locatie: Figi Zeist, Zeist