Samenwerken met cliënten en zorgmedewerkers: API op je schouder?

Datum: 23-06-2021
Samenwerken met cliënten en zorgmedewerkers: API op je schouder?

Technologie krijgt steeds meer een centrale plaats in het leven van mensen met een beperking. Iedereen wil immers zelfstandigheid en regie over zijn eigen leven. Een goede IT-infrastructuur is natuurlijk erg belangrijk, maar het gaat pas echt werken met de juiste spullen én functionaliteiten. Wie ondersteunt cliënten eigenlijk bij de keuze van de technologie en de ingebruikname? En wie wordt gebeld bij een probleem?

API op je schouder
Op woensdag 28 juni 2021 organiseert Academy Het Dorp een online webinar voor ICT-professionals en technologie-ontwikkelaars: ‘Samenwerken met zorgprofessionals en cliënten: API op je schouder?’. Volgens organisator Ruud de Nooij is goed luisteren naar de vraag van de eindgebruiker en die vraag vervolgens vertalen naar een selectie van oplossingen een absolute voorwaarde voor succesvolle implementatie van technologie.

Jos Geesken, programmaleider Domotica en Technologie bij zorgorganisatie Siza, laat de verschillende stappen zien die zij hebben doorlopen, om de inzet van technologie bij de nieuwbouw van Het Dorp tot een succes te maken. Eén van de adviezen aan zorgorganisaties? Vind vooral niet zelf het wiel uit, maar werk samen met bedrijven waar ontwikkeling van technologie de corebusiness is.

Tijdens het webinar kom je ook te weten waarom het actief betrekken van de cliënt, van begin tot eind, een voorwaarde is voor goede borging van technologie bij nieuwbouw. Daarvoor zijn persona’s en een mock-up (ontwerp op werkelijke schaal) handige hulpmiddelen.Doelgroep: Zorgtechnologie

Meer informatie: www.academyhetdorp.nl


Locatie: Online, -0


Trefwoorden: zorg / care, zorgtechnologie


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: