Studiedag De Traumasensitieve School

Datum: 10-10-2018
Studiedag De Traumasensitieve School

Een ongeluk, het plotselinge overlijden van een dierbare, een vechtscheiding, gepest worden, emotionele of fysieke verwaarlozing of mishandeling: veel kinderen maken een ingrijpende gebeurtenis mee die tot trauma kan leiden. Op deze nieuwe studiedag voor bao, vo en mbo komt op een praktische manier aan de orde hoe je hier mee kunt omgaan als leraar, begeleider, zorgcoördinator of school.
Met presentaties en keuzeworkshops van deskundigen waaronder em. hoogleraar kinderpsychiatrie Prof. dr. Frit Boer en de bekende gedragsspecialisten en onderwijsadviseurs Anton Horeweg en Peter Mol.

ONDERWERPEN
Hoe herken je trauma bij kinderen en jongeren? Wat kun je doen aan de gedragsproblemen die deze kinderen vaak vertonen? Wat doe je bij vermoedens van mishandeling, verwaarlozing, pesten of een problematische thuissituatie? Hoe communiceer je met de ouders en met de hulpverlening? Wat zijn de wettelijke regels en wat kun je doen om het kind of de jongere te ondersteunen? Hoe kun je als leraar of begeleider het verschil maken?Doelgroep: Leraren en begeleiders

Meer informatie: www.educampus.nl">www.educampus.nl


Locatie: Congrescentrum ReeHorst, Ede0


Trefwoorden: Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA), Ede, gedragsproblemen, hulpverlening, kinderpsychiatrie, leraar, middelbaar beroepsonderwijs (mbo), mishandeling, onderwijsadviseur, trauma, verwaarlozing, voortgezet onderwijs (VO)


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie