Studiedag dementie bij mensen met een verstandelijke beperking

Datum: 23-09-2020
Studiedag dementie bij mensen met een verstandelijke beperking

Door de stijgende levensverwachting komt dementie bij mensen met een verstandelijke beperking steeds vaker voor. Op 40-jarige leeftijd heeft 25% al symptomen van deze ziekte. Het vroegtijdig herkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking is vaak lastig maar wel belangrijk om de kwaliteit van leven hoog te houden. Symptomen zoals geheugenproblemen, trager handelen, verslechtering van de motoriek en spraakproblemen worden pas laat als dementie herkend.

Als zorgverlener speelt u een belangrijk rol in de signalering en begeleiding van cliënten met dementie en een verstandelijke beperking. Weet u waar u op moet letten bij het signaleren van dementie? Hoe u uw cliënt actief houdt? Wat u wel en niet moet doen met prikkels? En hoe u kunt ondersteunen bij gevorderde dementie?

Herken dementie bij mensen met een verstandelijke beperking en leer wat u kunt doen om de kwaliteit van leven hoog te houden.

 Doelgroep: Deze studiedag is speciaal ontwikkeld voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking, waaronder: Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Begeleiders Ergotherapeuten Huisartsen Klinisch geriaters Logopedisten Neurologen Orthopedagogen Psychologen Specialisten Ouderengeneeskunde Vaktherapeuten Verpleegkundigen Verpleegkundig specialisten En overige geïnteresseerden.

Meer informatie: www.medilex.nl/dementievb


Locatie: Leerhotel het Klooster, Amersfoort