Studiedag Ketensamenwerking bij Münchhausen by Proxy/PCF

Datum: 07-06-2017

Hoe combineer je het zo snel mogelijk in veiligheid willen brengen van het kind met veiligstellen van bewijsmateriaal? Hoe bouw je een goed dossier op dat voldoende informatie bevat voor een gerechtelijke procedure? Hoe kunnen zorgpartners, politie en justitie zo vroeg mogelijk samenwerken bij deze complexe vorm van kindermishandeling?

Het is moeilijk om te geloven, en nog moeilijker om te bewijzen dat een ouder zijn/haar kind bewust als ziek presenteert of opzettelijk ziek maakt. Bij Pediatric Condition Falsification/Münchhausen by Proxy is dat echter het geval.

Het opbouwen van een goed -feitelijk- dossier en vroegtijdige samenwerking tussen ketenpartners is cruciaal. De werkwijzen en mogelijkheden van de beroepsgroepen zijn echter verschillend. Tijdens de eerdere studiedagen PCF bleek dan ook dat er grote behoefte was aan concrete handvatten voor de samenwerking en communicatie tussen zorg- en hulpverleners en politie & justitie.Doelgroep: Kinderartsen, SEH-artsen, huisartsen, revalidatieartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, wijkverpleegkundigen, SPV, vertrouwensartsen, (kinder)fysiotherapeuten, aandachtsfunctionarissen KM & HG, medewerkers van gemeenten, CJG, de Raad voor de Kinderbescherming, politie, OM, rechters, en Veilig Thuis.

Meer informatie: www.saha-communicatie.nl/mbp2017"> www.saha-communicatie.nl/mbp2017


Locatie: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg