Studiedag Zorg voor KOPP/KVO

Datum: 24-11-2017

Ons land telt meer dan een half miljoen (!) minderjarige kinderen met ouders die lijden aan psychische of verslavingsproblemen, de KOPP/KVO. Deze kinderen zijn lang niet altijd in beeld bij professionals; deels omdat kindsignalen ontbreken maar ook omdat de focus vooral ligt op de ouders met problemen.

KOPP/KVO lopen een verhoogd risico om zelf psychische problemen te ontwikkelen of verslaafd te raken. Vroegtijdig contact is dan ook erg belangrijk. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar als de kinderen zelf niet aan de bel trekken en het soms lastig is om met ouders te praten over hun ouderschap?

Daarover gaat deze studiedag!

Inspirerende sprekers geven onder meer handvatten voor de samenwerking tussen volwassenen-GGZ en CJG, preventieprogramma’s en gespreksvoering; een ervaringsdeskundige deelt haar jeugdervaringen met u en er is volop gelegenheid voor interactie.

 Doelgroep: Deze bijeenkomst is bedoeld voor onder meer: Jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, SPV, kinder- en jeugdpsychologen, gedragswetenschappers en orthopedagogen, medewerkers van (Jeugd)GGZ, (school)maatschappelijk werk en Veilig Thuis.

Meer informatie: www.saha-communicatie.nl/kopp ">www.saha-communicatie.nl/kopp


Locatie: Conferentiecentrum Drakenburg, Baarn0


Trefwoorden: Baarn, Centrum Jeugd en Gezin (CJG), geestelijke gezondheidszorg (GGZ) / mental health care, kinderen, Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP), preventieprogramma, studiedag, zorg / care


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie: