Studiemiddag Ethiek in de Jeugdzorg

Datum: 09-02-2018

VRIJDAG 9 FEBRUARI 2018 – DEN HAAG: STUDIEMIDDAG ETHIEK IN DE JEUGDZORG

Medewerkers in de jeugdsector hebben vrijwel dagelijks te maken met ethische dilemma’s. Antwoorden op vragen als “wanneer is een situatie veilig genoeg voor een kind?” zijn lang niet altijd helder en eenduidig.

De basis voor besluitvorming in de jeugdzorg bestaat uit een combinatie van maatschappelijk gedeelde normen en waarden, organisatiecodes en beroepscodes. Maar welke plaats nemen uw eigen normen en waarden in? Wat is dat precies: “het goede doen”? En hoe komt u samen met collega’s, netwerkpartners en ouders/gezinnen tot het beste besluit?

Werken volgens een ethisch stappenplan leidt tot meer respect voor elkaars standpunten, een heldere communicatie en op de lange termijn tijdwinst bij overleggen. Het wordt echter vaak gezien als iets dat extra tijd kost, bovenop de dagelijkse werkzaamheden. Dat is jammer want ethisch werken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Daarom organiseert SaHa deze inspirerende middag over Ethiek in de Jeugdzorg. U krijgt achtergrondinformatie en vooral concrete handvatten voor het omgaan met morele dilemma’s en vraagstukken.

Elke deelnemer ontvangt de box Morele Jamsessies!

Accreditatie is in aanvraag.Doelgroep: Medewerkers in de jeugdzorg, jeugd- en gezinshulpverlening, jeugdbescherming en jeugdgezondheidszorg

Meer informatie: https://www.saha-communicatie.nl/ethiek.html ">https://www.saha-communicatie.nl/ethiek.html


Locatie: ,0


Trefwoorden: Den haag, ethiek, gezinshulpverlening, jeugdbescherming, jeugdgezondheidszorg (JGZ), jeugdhulpverlening, jeugdzorg


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: