Studiemiddag Hoogsensitieve Kinderen

Datum: 19-01-2018

Heb jij in je werk te maken met kinderen? Dan is de kans groot dat je ook hoogsensitieve kinderen ontmoet! Maar herken je ze? Weet je wat de verschillende vormen zijn? Welk advies je aan ouders kunt geven?

Het gaat niet alleen om stille kinderen, verlegen en snel overprikkeld, zoals vaak wordt gedacht. Het is geen ‘zweverig’ nieuw label, en nee, hoogsensitiviteit is ook geen typische ‘meisjes-eigenschap’. Wat het dan wel is? Dat hoor je tijdens de interactieve studiemiddag! Je krijgt informatie over het herkennen, de verschillende uitingsvormen en preventie van/omgaan met overprikkeling en daarnaast veel praktische handvatten die je kunt toepassen in je dagelijkse praktijk.

Herkennen en erkennen van de invloed van hoogsensitiviteit op gedrag en reacties van een kind betekent niet alleen winst voor het kind zelf, maar ook voor zijn/haar ouders en een eventueel zorg- of hulpverleningsproces. Daarom organiseert SaHa deze studiemiddag voor professionals in de jeugdsector. Na afloop kun je hooggevoeligheid herkennen, weet wat je voor deze kinderen kunt betekenen en kun je goed met hen, de ouders en je collega’s erover in gesprek.

Kosten: De kosten voor deelname bedragen € 100,00 p.p. ex btw. Meld je tegelijkertijd een of meerdere collega’s aan en is jullie factuuradres hetzelfde ​dan geldt het kortingstarief en bedragen de kosten​ € 85,00 p.p. ex btw.

Accreditatie is aangevraagd bij SKJ en Registerplein.

Reacties op eerdere bijeenkomsten: “Heldere informatieoverdracht!” – “Veel bruikbare informatie ontvangen!” – “Een verademing dat je het uit ‘het zweverige’ haalt en er juist heel nuchter en praktisch over spreekt!”Doelgroep: Professionals in de jeugdsector

Meer informatie: http://www.saha-communicatie.nl/hskjan.html">http://www.saha-communicatie.nl/hskjan.html


Locatie: ,0


Trefwoorden: hoogsensitief, hoogsensitieve kinderen, jeugdsector, registerplein, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), studiemiddag


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: