Symposium 52stemmen van het kind – Kindermishandeling

Datum: 19-11-2019
Symposium 52stemmen van het kind - Kindermishandeling

Geef het kind een stem bij kindermishandeling.
Zorg dat jij degene bent die er wél naar vraagt!

Op dinsdag 19 november organiseren Schildje en FABRIEK69 het symposium ’52 stemmen van het kind’.

Kindermishandeling wordt gezien als één van de grootste geweldsproblemen van onze samenleving. 119.000 kinderen per jaar worden hieraan blootgesteld, in iedere klas minstens 1 kind. Kinderen waarvan er jaarlijks 52 overlijden aan de gevolgen van kindermishandeling. Dit zijn de harde cijfers en deze moeten omlaag!

Alleen waarom moet het altijd over de kinderen gaan? Tijdens het symposium ’52 stemmen van het kind’ staan de kinderen centraal, geven we kinderen een stem en gaan we in op waarom dit zo belangrijk is. Laten we er samen over in gesprek gaan, want zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, zo moeilijk is dat niet! Er heerst een taboe op en in dit symposium laten we zien dát te doorbreken.

De deskundige gastsprekers Anton Horeweg en Marike van Gemert staan volledig achter de boodschap en maken het symposium compleet.

Anton, auteur van verschillende boeken, docent met ruim dertig jaar ervaring in het primair onderwijs, publicist, trainer, methodiekontwikkelaar en tevens gedragsspecialist, zal ons meenemen in zijn verhaal over gedragsproblemen in de klas vaak door trauma’s en hoe leerkrachten d.m.v. trauma sensitief onderwijs de kinderen zien, beter begrijpen en er voor hen écht kunnen zijn!

Marike auteur, trainer en coach, gelooft dat wij als professionals een wezenlijk verschil kunnen maken als we het kind de gelegenheid geven om zijn/haar verhaal te doen. Wij zijn nodig om de situatie te doorbreken en om de juiste hulp op gang te brengen en dat kunnen wij doen door het kind een stem te geven bij kindermishandeling. Zij gaat ons meenemen in hoe we met de juiste zorgvuldigheid en professionaliteit zo’n gesprek kunnen voeren zodat kinderen eerder, vaker gehoord én geholpen worden.

Dat willen we, wij willen ze horen en helpen! Wij willen de held zijn zoals een ervaringsdeskundige dat zo mooi verwoord: “Probeer maar gewoon eventjes te vragen, het gaat om de kleine dingetjes meestal zijn die grote dingentjes niet echt super: van belang. Dat kan je al de held maken van die persoon” De kinderen die te maken hebben met onveilige thuissituaties hebben helden nodig! Wie wil er nou geen held zijn? Jij kunt een held zijn door met het kind het gesprek aan te gaan over kindermishandeling!

Actie dus! Tijdens de onderstaande workshops kom je in actie:
1. Schildjes Missie over handelingsverlegenheid, bewustwording en bespreekbaar maken van kindermishandeling;
2. Meldcode “Gewoon DOEN!” over signaleren tot het zetten van de juiste stappen;
3. Driehoek “Samen voor het kind” over gespreksvoering in samenwerking met ouders.

Dagvoorzitterschap word verzorgd door Augeo Jongerentaskforce. O.a. Naima Dhawtal zal deze taak op haar nemen om juist de stem van het kind te benadrukken en laten horen.

Augeo Jongerentaskforce bestaat uit ervaringsdeskundige jongeren die zich inzetten om kindermishandeling zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Kinderen moeten met liefde en in veiligheid opgroeien. Hoe eerder we optreden, hoe sneller we het verschil maken voor een kind!

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

15:30 – 16:00 uur Inloop en inschrijving workshops
16:00 – 16:15 uur Opening en Inleiding door Augeo Jongerentaskforce Naima Dhawtal
16:15 – 17:15 uur Lezing Anton Horeweg
17:15 – 18:00 uur Soep met broodjes
18:00 – 19:00 uur Workshops
19:15 – 20:15 uur Lezing Marike van Gemert

Geef jij het kind een stem? Wil je weten hoe? Meld je aan via https://www.ticketkantoor.nl/shop/52stemmenDoelgroep: professionals uit zorg, onderwijs en welzijn

Meer informatie: https://www.fabriek69.nl/52-stemmen-van-het-kind.html


Locatie: KAdECafé, Amersfoort0


Trefwoorden: basisonderwijs, gedragsproblemen, kinderen, kindermishandeling, leerkracht, symposium, verzorgingshuis, welzijn


Alle evenementen in deze locatie:
  • Geen geplande evenementen op deze locatie
  • Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie