Symposium Hoezo Diversiteit?

Datum: 12-12-2017

Diversiteit is een vast gegeven in de samenleving. Het raakt elk individu. In de kern gaat het erom dat alle mensen verschillend mogen zijn. Diversiteit is een tegenpool van discriminatie en uitsluiting maar ook een manier om van elkaar te leren en elkaars talenten te benutten. In de praktijk gaat dit echter niet zonder slag of stoot. Is het een probleem of een oplossing? Of misschien wel beide? Wat zijn de ervaringen van mensen en organisaties? Wat betekent diversiteit voor jou, de stad, het onderwijs en het werkveld?

Diverse sprekers
Tijdens het symposium gaan sprekers de theorie en praktijk van diversiteit ontrafelen. De burgemeester van Leiden, drs. Henri Lenferink gaat in op de diversiteit in de stad en het lokaal bestuur. Onze lector Diversiteit dr. Saniye Çelik geeft een inkijk in de verschillende perspectieven op diversiteit en welke uitdagingen er liggen voor de (overheids)organisaties en onze toekomstige professionals. Peter Slort, de landelijke portefeuillehouder diversiteit van de nationale politie, spreekt over hoe diversiteit vorm krijgt in zijn organisatie. Daarna wisselen de deelnemers aan het symposium hun inzichten met elkaar in de themasessies.Doelgroep:

Meer informatie: https://www.hsleiden.nl/actueel/evenementen/symposium-diversiteit-2017/index.html"> https://www.hsleiden.nl/actueel/evenementen/symposium-diversiteit-2017/index.html


Locatie: ,0


Trefwoorden: diversiteit, lector, Leiden, lokaal bestuur


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie:
  • Geen evenementen in deze categorie