Trauma bij baby’s en peuters

Datum: 17-03-2021
Trauma bij baby's en peuters

Overmatig huilen of slecht slapen en eten komt bij veel kinderen voor. Maar wist u dat deze symptomen zouden kunnen duiden op een trauma? Trauma bij zeer jonge kinderen kan ontstaan door een schokkende gebeurtenis zoals afwijzing van de ouder. Ook psychische problemen van een van de ouders als gevolg van een trauma hebben impact op het kind.
Hoe openbaart een trauma zich als een kind het nog niet onder woorden kan brengen? Hoe beïnvloedt een trauma op jonge leeftijd de hechting? Wat is de impact op het gezin als systeem? En wat zijn de behandelmogelijkheden om de gevolgen van ernstig psychisch letsel op de ontwikkeling van een kind zoveel mogelijk te beperken?
Tijdens dit congres leert u hoe u baby’s en peuters de juiste trauma sensitieve zorg biedt welke noodzakelijk is om het trauma te kunnen verwerken.

Een trauma kan de ontwikkeling van een jong kind ernstig verstoren. Herken de signalen vroegtijdig en bied de juiste ondersteuning!Doelgroep: Jeugdprofessionals, Kinderartsen, Consultatiebureau artsen, Huisartsen, Orthopedagogen, Paramedici, Psychologen, Verpleegkundigen, Verpleegkundig specialisten

Meer informatie: https://www.medilex.nl/congressen/trauma_babys_peuters/congres


Locatie: Online, -0


Trefwoorden: consultatiebureau, huisarts, jeugdprofessional, kinderarts /‎Pediatrician, orthopedagoog, paramedici, psycholoog, verpleegkundige


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: