Webinar Omgaan met agressie in de zorg

Datum: 05-11-2020
Webinar Omgaan met agressie in de zorg

De laatste jaren is er een duidelijke stijging te zien van agressie-incidenten in de zorg. Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van alle zorgprofessionals met agressie te maken krijgt, 30% zelfs wekelijks. Deze cijfers kunnen ervoor zorgen dat je je werk als moeilijk en soms ook als minder leuk ervaart.
Als jij weet hoe jij bij grensoverschrijdend gedrag de regie weer terug kunt nemen, geeft dat een veilige basis om ook in lastige situaties professioneel te blijven handelen en de zorg te verlenen zoals jij dat wilt.

Dit webinar leert je op tijd te herkennen met welk gedrag of welke vorm van agressie je te maken hebt. Je ontvangt passende handvatten om de ander te kalmeren of om het lastige, grensoverschrijdende en soms agressieve gedrag te begrenzen en te stoppen. Door ook inzicht te krijgen in je eigen gedrag leer je situaties meer in eigen hand te houden. Je bent de werksituatie weer de baas zodat je ook het plezier weer terugvindt en je de zorgprofessional bent die je wilt zijn.

Programma
Tijdens dit webinar leer je om te gaan met grensoverschrijdend gedrag van familie of mantelzorgers van jouw cliënt of patiënt.

• We bespreken aan de hand van verschillende agressievormen een variatie aan aanpakken om agressie te herkennen en ermee om te gaan.
• Je leert wat het effect van agressie is op jouw gedrag én wat het effect is van uw eigen gedrag.
• Tot slot komt de opvang en nazorg na een agressie-incident aan de orde.Doelgroep: Alle zorgprofessionals die tijdens hun werk geconfronteerd worden met (verbale) agressie en grensoverschrijdend gedrag.

Meer informatie: https://www.leidscongresbureau.nl/events/agressie-in-de-zorg-2043


Locatie: ,0


Trefwoorden: grensoverschrijdend gedrag, webinar, zorg / care, zorgprofessional


Alle evenementen in deze locatie:

Alle evenementen in dezelfde categorie: