Webinarreeks Kids@Risk

Datum: 18-03-2021 - 10-06-2021
Webinarreeks Kids@Risk

Een webinarreeks van de Viersprong over preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheid.

Het jaarlijkse Viersprong congres gaat digitaal! Om er zeker van te zijn dat iedereen de mogelijkheid heeft volgend jaar aan te kunnen sluiten, organiseert de Viersprong een webinarreeks. Deze editie doen we dat rond het thema van preventie, vroege signalering en vroege interventie.

Elke donderdagavond van 20.30-21.30 uur een nieuw webinar, met een nieuwe spreker en een nieuw thema binnen preventie en vroege interventie bij kinderen en jongeren.

Thema’s:
De Viersprong, specialist in persoonlijkheid, gezin en gedrag, richt zich op specialistische behandeling in elke levensfase. Sinds 2008 zien we een toename aan de psychische stoornissen op jonge leeftijd. Nog nooit kampten zoveel tieners met psychische problemen. Om deze toename het hoofd te bieden is er meer dan ooit de noodzaak om in te zetten op vroege signalering en interventie. Het tijdig inzetten van specialistische kennis en behandeling bij jeugdigen en jongvolwassenen, is de sleutel om “erger” te voorkomen.

De Viersprong organiseert een reeks webinars rond het thema van preventie, vroege signalering en vroege interventie. Vragen die in de reeks aan bod komen zijn: hoe kunnen ernstige problemen vroeg gesignaleerd worden? Welke interventies helpen om de cyclus van intergenerationele traumatisering te doorbreken? Hoe kunnen we erg kwetsbare ouders preventief ondersteunen? Wat weten we over vroege signalering en interventie bij autisme, psychose, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen? Hoe zorgen we dat een kind met grensoverschrijdend gedrag geen boefje wordt? Hoe kunnen we de zorg laagdrempelig maken, zodat we meer gezinnen eerder bereiken? Hoe kunnen we ouders van misbruikte kinderen ondersteunen?
Volg de hele reeks en school je op die manier bij over vroege interventie op diverse gebieden!

Door de hele reeks te volgen krijg je een update over de stand van zaken op verschillende terreinen van preventie en vroege interventie. Of volg een specifieke module, als je over dat specialistische thema of van deze spreker een actueel overzicht wilt krijgen. Kun je er een keer niet bij zijn? Geen zorgen, we bieden ook de mogelijkheid om de webinars terug te kijken.Doelgroep: Psychiaters (i.o), psychotherapeuten, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen (i.o), sociotherapeuten, SPV-ers, vaktherapeuten werkzaam in de ggz.

Meer informatie: https://www.deviersprongacademy.nl/congressen/jaarcongres-de-viersprong-kidsrisk/


Locatie: Online, -